Pildīta vista ir lieliski piemērota ģimenes vakariņām vai svinīgām vakariņām, pateicoties maigajai gaļai un aromātiskajam pildījumam.
Pagatavošana neaizņem daudz laika vai pūļu, tāpēc tā ir piemērota pat tiem, kas tikai sāk apgūt kulinārijas mākslu. Lai gan kādreiz man bija šaubas, domājot, ka šim ēdienam ir nepieciešamas īpašas prasmes un iemaņas, tagad es saprotu, cik tas ir vienkārši. Sekojot maniem ieteikumiem, jūs viegli apgūsiet uzdevumu un jau pavisam drīz varēsiet baudīt ēdiena brīnišķīgo garšu!
Kādas sastāvdaļas jums būs nepieciešamas?
Pirms sākat, pārliecinieties, ka jums ir šādas sastāvdaļas:
Visa vista. Vislabāk ir izmantot svaigi sasaldētu vistu, kas pirms lietošanas ir pilnībā jāatkausē. Izvēlieties lielu vistu, kas sver apmēram divus kilogramus, lai pietiktu katram viesim;
Sēnes. Ja iespējams, vēlams lietot šampinjonus vai baravikas. Varat izmantot arī meža sēnes, kas ēdienam piešķirs īpašu meža garšu; Kartupeļi. Vidēji lieli kartupeļi ir lieliski piemēroti, lai pildījumam piešķirtu sulīgumu un maigumu. Vislabāk ir izvēlēties vienāda lieluma kartupeļus, lai tos būtu vieglāk sagriezt vienādos gabalos;
Sīpoli. Viens vidējs sīpols ēdienam piešķirs vieglu saldumu un pikantu garšu; Burkāni. Nomizojiet vienu lielu burkānu un sarīvējiet to strēmelītēs vai mazos kubiņos. Tas palīdzēs tam ātrāk pagatavoties un piešķirs vēlamo garšu;
Cietais siers. Parmezāna, Gouda vai jebkurš cits siers, kas labi kūst, ir lieliski piemērots. Sarīvējiet to uz rupjās rīves un pārkaisiet ar to cepto vistu; Majonēze vai skābais krējums. Pirms cepšanas pārklājiet vistu ar savu iecienītāko mērci. Tas palīdzēs izveidot skaistu kraukšķīgu garoziņu.
Sāls, malti melnie pipari un citas garšvielas, piemēram, rozmarīns, timiāns vai paprika, nav obligāti. Tagad aplūkosim tuvāk, kā pareizi pagatavot pildītu vistu svētkiem.
1. Sagatavojiet sastāvdaļas
Vispirms nomizojiet kartupeļus, burkānus un sīpolus. Lai atvieglotu apstrādi, sadaliet dārzeņus vienādās daļās un uzmanīgi sagrieziet apmēram centimetra lielos kubiņos. Pēc tam paņemiet sēnes, noskalojiet tās ar ūdeni un sagrieziet plānās šķēlēs vai mazos gabaliņos. Ja vista ir sasaldēta, noteikti ļaujiet tai pilnībā atkausēt dabiski istabas temperatūrā; pretējā gadījumā gaļa pēc cepšanas var izrādīties sausa.
2. Salieciet pildījumu
Ievietojiet sasmalcinātos kartupeļus, sēnes, sīpolus un burkānus dziļā bļodā. Pēc garšas pievienojiet sāli, piparus un garšvielas. Rūpīgi samaisiet ar rokām, lai pārliecinātos, ka katrs gabaliņš ir piesūcināts ar garšu un sāli. Pēc tam piepildiet vistas iekšpusi ar maisījumu, cenšoties to piepildīt pēc iespējas ciešāk, bet uzmanīgi, lai āda paliktu neskarta.
3. Pagatavošana
Kad vista ir pildīta, novietojiet to ar šuvi uz leju uz lielas cepampapīra loksnes vai uz dziļas cepšanas pannas. Cepšanas laikā apsmērējiet putna augšpusi ar plānu majonēzes vai skābā krējuma kārtu, lai izveidotu skaistu zeltaini brūnu garoziņu. Lai pievienotu garšu, sānos izveidojiet nelielus iegriezumus un ievietojiet plānās ķiploku vai rozmarīna zariņu strēmelītes.
4. Cepšana cepeškrāsnī
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190 grādiem pēc Celsija. Cepiet vistu apmēram vienu stundu un divdesmit minūtes. Šajā laikā vista iegūs skaistu krāsu un kļūs mīksta iekšpusē. Atcerieties periodiski pārbaudīt vistas gatavību, iedurot stilbā nazi tuvu kaulam – sulai jābūt dzidrai, bez asinīm.
5. Nobeiguma pieskārieni
Kad vista ir gatava, izņemiet to no cepeškrāsns un ļaujiet tai atpūsties, pārklātai ar foliju, vēl desmit minūtes. Pēc tam apkaisiet gatavo produktu ar nedaudz siera un garšaugiem un dekorējiet ar citrona šķēlītēm vai ķiršu tomātiem, lai iegūtu skaistu prezentāciju.
Šefpavāra padomi
- Lai jūsu ēdiens būtu īpaši gards un oriģināls, izmēģiniet šādus padomus:
- Pirms pildījuma pievienošanas vistu var marinēt uz nakti sāls, citronu sulas un olīveļļas maisījumā, lai tā būtu vēl sulīgāka un aromātiskāka;
- Vēlaties bagātīgāku garšu? Pamēģiniet pildījumam pievienot smalki sagrieztu ķiploku vai citus iecienītākos garšaugus.
Iepriekš padomājiet par piedevu, piemēram, vārītiem rīsiem ar svaigiem garšaugiem vai svaigiem dārzeņiem, kas cepti ar sviest u un garšvielām, kas lieliski papildinās pildīto vistu.













